coronaproof: EnergyParty’s

 

Mensen weten wel dat ze energie moeten besparen, maar doen het niet. Een (online) EnergyParty zorgt ervoor dat ze wél tot actie overgaan.

 

Aan de (virtuele) keukentafel neemt de bewustwording toe én krijgen deelnemers concrete handvatten om energiebesparende maatregelen te nemen. Het merendeel onderneemt daadwerkelijk actie. Zo wordt CO2 besparen een geslaagd feestje!

 

Met een EnergyParty lukt het wél

De EnergyParty is een leuke, toegankelijke en resultaatgerichte methode om mensen over drempels heen te helpen. Een vrijwillige gastheer of -vrouw nodigt een groepje buren uit om mee te doen aan een ongedwongen burensessie over energie besparen. De buren doen online mee, vanuit hun eigen huis. Als de omstandigheden het toelaten, kan dit ook weer aan de keukentafel van de gastvrouw of -heer plaatsvinden. Aan de hand van de eigen energierekening en door het delen van informatie over de woning, ontstaan inzichten over welke maatregelen, klein en groot, passend zijn.

 

Concrete acties

Een gespreksleider begeleidt de avond en geeft tips en informatie over eventuele subsidies of inkoopvoordelen. Iedereen beëindigt de sessie met een concreet en persoonlijk plan. Desgewenst geeft de gespreksleider in de periode daarna aanvullende tips en verbindt degenen die samen aan de slag willen. Het nemen van energiebesparende maatregelen is zo makkelijker, leuker én gezelliger.

 

Wat EnergyParty oplevert voor een gemeente

  • lokale focus, groot bereik: in elke gemeente worden 25 EnergyParty’s georganiseerd waaraan per party 6-8 inwoners deelnemen. De organisatie wordt uit handen genomen; de gemeente wordt volledig ontzorgd.
  • concrete CO2-afname: gemiddeld neemt bijna 60 procent van de deelnemers maatregelen als zonnepanelen en isolatie, met een jaarlijkse besparing van rond de 145.000 kg CO2.
  • grotere sociale cohesie, verhoogd bewustzijn en een positievere houding onder de bewoners over de energietransitie en extra bekendheid in de buurten waar de EnergyParty’s plaatsvinden.

 

Meer weten?

EnergyParty’s gaan digitaal

Brochure: EnergyParty