Maak kennis met onze Raad van Toezicht

Maak hier kennis met onze Raad van Toezicht. De leden houden toezicht op ons bestuur en het gevoerde beleid. Ze geven advies en helpen ons in heel Nederland buurkracht op te wekken en te versterken.

Emilie Huber

Lid Raad van Toezicht sinds december 2019

Emilie Huber is ondernemer in hart en nieren met passie en ervaring in merken, marketing en innovatie. Zij richtte onder andere marketing consultancy Branddoctors op en het kleurrijkste schoenenmerk van Nederland, Colori Shoes&Accessories. Zij helpt als zelfstandig adviseur bedrijven met het realiseren van groei en is sinds begin 2019 directeur van het Erasmus Marketing Institute.

“Buurkracht is heel relevant, samen met je buren kan je immers veel meer bereiken. Daarnaast zorgt Buurkracht voor sociale cohesie en dus voor goed nabuurschap en tolerantie. Ik ben er trots op om aan Buurkracht bij te dragen als lid van de Raad van Toezicht.”

• Mentor bij UtrechtInc
  • Gehuwd, drie zonen
  • Woonachtig in Zeist

Toon Corver

Lid Raad van Toezicht sinds december 2019

Toon heeft een brede financiële en bestuurlijke achtergrond. Eerst in de rol van financieel directeur en later in die van directielid van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Daarna stapte hij over naar Arcadis als CFO Europe. Het afgelopen jaar is hij bestuurder / directeur geweest van woningcorporatie Mitros in Utrecht en is hij betrokken geraakt bij vraagstukken van leefbaarheid in complexe wijken.

“Buurkracht spreekt mij zeer aan doordat de ‘buur’ initiatieven echt vanuit mensen zelf komen. Initiatieven waar je gewoon weg geen nee tegen kan zeggen. Buurkracht stimuleert en faciliteert dit soort initiatieven zonder dat daar allerlei instanties bij betrokken moeten worden. Gewoon doen dus!”

• Voorzitter Raad van Commissarissen, Huismerk Energie NV
  • Lid Raad van Toezicht Trajectum (VG/GGZ instelling Noord Oost Nederland)
  • Geassocieerd partner Accent Advies in Baarn
  • Gehuwd, twee dochters
  • Woonachtig in Den Haag

Ronald van der Giessen

Voorzitter Raad van Toezicht sinds december 2019

Ronald is een ervaren bestuurder. Hij was onder andere directeur van het Oranje Fonds, dat hij heeft uitgebouwd tot het grootste nationale fonds op sociaal gebied en landelijk bekende promotor van participatie. Daarvoor werkte hij onder meer voor Vereniging Natuurmonumenten en als directielid bij Novamedia/Nationale Postcode Loterij.

“Iedereen heeft buren, iedereen heeft behoefte aan een omgeving waarin je je veilig, gelukkig en gewaardeerd voelt; Buurkracht mobiliseert de kracht van buren om dat samen te  bereiken.”

Actief

• Voorzitter bij FIN, Vereniging van Fondsen in Nederland
  • Vice-voorzitter van Stichting SBF Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie
  • Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Landgoed De Reehorst/Antropia