Vacature Financieel administratief medewerker (16 – 32 uur per week)

Kom jij als ervaren financial ons multidisciplinair team versterken?

Waar ga je werken?

Bij Buurkracht geloven we dat buren samen hun buurt mooier, beter en fijner kunnen maken. Buurkracht vindt initiatiefnemers in buurten en verbindt en activeert buurtbewoners om in actie te komen. Dit doen we op allerlei thema’s in de buurt zoals duurzaamheid, energiebesparing, groen en mobiliteit. Met succes: inmiddels hebben bijna 500 buurten door heel Nederland zich aangesloten. En we willen groeien naar een organisatie die in heel Nederland buurkracht opwekt en versterkt.

Bij Buurkracht werken op dit moment rond de 40 mensen, verdeeld over drie afdelingen: ‘Merk & product ontwikkeling’, ‘Buurten en Projecten’ en ‘Financiën, IT en Organisatie’. In de komende jaren verwachten we flink te gaan groeien en willen we onze dienstverlening verder digitaliseren en opschalen. Daarbij breiden wij ook onze administratieve dienstverlening aan energie-coöperaties uit. Zo kunnen de leden van de coöperatie zich richten op hun doelstellingen, terwijl wij hen ondersteunen bij hun administratie.

Wat ga je doen?

Als financieel administratief medewerker maak je deel uit van het team Financiën, IT en organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie van Buurkracht: verwerking, BTW aangiften, (intercompany) facturatie etc. Daarbij ondersteun je onze klanten (energie-coöperaties) ook met hun financiële administratie. Denk hierbij aan het inboeken van facturen, projectadministratie, opstellen van jaarrekeningen. Ook geef je coöperatie (bestuurs)leden toelichting op jouw werkzaamheden.

Herken jij jezelf hierin?

Je bent vrolijk, proactief en verantwoordelijk. Daarnaast ben/heb je

• Financieel administratieve opleiding, minimaal op MBO niveau (zoals MEAO-BA / MBA), voorkeur HBO niveau (Accountancy of FTA),
  • Ervaring met inboeken van facturen, BTW aangiftes, opstellen jaarrekeningen,
  • Gedegen kennis van / affiniteit met software als Microsoft Office 365, E-boekhouden, AFAS,
  • Bereid om af en toe in de avonden onze klanten te woord te staan,
  • Klantgericht / representatief

Extra informatie

Wij zoeken een kandidaat die 16-32 uur per week beschikbaar is. Wij werken op dit moment vanuit huis, maar wij zijn gevestigd in Utrecht. Een kandidaat in de omgeving Utrecht heeft de voorkeur. Reageren kan t/m 8 januari 2020.

Contactinformatie

Ben je enthousiast over deze functie, of heb je nog verdere vragen? Stuur dan een e-mail naar Ben Verhoeff ( sollicitatie@buurkracht.nl )