Vacature medior Communicatie Specialist Energietransitie (locatie Utrecht)

 

We zoeken een enthousiaste communicatie specialist die van aanpakken weet en ons wil komen helpen bij de energietransitie en het vergroten van de kracht van de buurt: buurkracht.

Heb jij ervaring in het opzetten van mooie campagnes en het schrijven en produceren van mooie communicatiemiddelen en geeft werken aan een maatschappelijke doelstelling je energie? Ben je een kei in projectcommunicatie? Waar wacht je nog op? Overtuig ons van jouw kracht!

Over ons: Buurkracht

Als buren zich samen inspannen om dingen in de buurt voor elkaar te krijgen ontstaat er iets moois: buurkracht. Buurkracht is vijf jaar geleden opgericht met als doel om bewoners te helpen bij het besparen van energie. Met de centrale gedachte dat als buren samenwerken, energie besparen leuker, makkelijker en voordeliger wordt.

De Buurkracht aanpak is heel succesvol gebleken: al meer dan 400 buurten door heel Nederland doen mee en zij bespaarden samen al ruim 10 miljoen kg CO2 per jaar. Met deze opgedane kennis en ervaring heeft Buurkracht ook een aanpak ontwikkeld die bewoners en gemeenten ondersteunt bij het aardgasvrij maken van woonwijken. Ook dit is een groot succes en het aantal plekken in Nederland waarin Buurkracht bewoners en gemeenten hierin ondersteunt, groeit snel. Dit betekent dat elke dag anders is en we nog legio kansen zien om verder te groeien. Ons gloednieuwe kantoor ligt naast Utrecht CS, waar we met ongeveer 30 mensen Nederland verder helpen.

Over de rol: communicatie specialist

Daarom zoeken we een enthousiaste communicatie adviseur / specialist die van aanpakken weet en ons hierbij wil komen helpen. In de rol zal je samenwerken met de zgn. Buurkracht buurtprocesbegeleiders om de buurten en gemeenten te voorzien van communicatie advies en effectieve communicatiemiddelen om zoveel mogelijk bewoners te enthousiasmeren en activeren om hun wijk te verduurzamen.

Het liefst heb je ervaring in de samenwerking met gemeenten en weet je hoe de hazen daar lopen. Bij de opstart van een nieuwe buurt kun je als volwaardig gesprekspartner van de gemeente naast de buurtprocesbegeleider staan en met hem of haar sparren over de beste aanpak. Samen met hen werk je naar je doelen toe. Je bent sterk in productie en projectmanagement: je zorgt voor strakke planningen, bent effectief in het betrekken van stakeholders en werkt altijd toe naar concrete resultaten. 

Functie-eisen: herken jij jezelf hierin?

  • Een hbo-opleiding op het gebied van communicatie of vergelijkbaar niveau
  • Sterk in de productie van effectieve communicatiemiddelen
  • Je kan snel schakelen en houdt van samenwerken
  • Ervaring met communicatieprojecten, zowel intern als extern (bv. op wijk- en buurtniveau)  
  • Ervaring met het (samen)werken met overheidsinstanties
  • Tenminste 5 jaar communicatie-ervaring, bij voorkeur in een complexe organisatie
  • Je hebt oog voor de belangen van alle betrokken partijen

Contactinformatie

Ben je enthousiast over deze functie, of heb je nog verdere vragen? Stuur dan een e-mail naar sollicitatie@buurkracht.nl.