Vacature senior salesmanager verkoopteam Buurkracht

Wil jij ons helpen bij het vinden van nieuwe opdrachtgevers? Denk hierbij aan gemeenten, waterschappen en provincies. Zodat wij samen met initiatiefnemers en buurtbewoners buurten helpen hun buurt mooier te maken op allerlei fronten, zoals duurzaamheid, groen en mobiliteit. Wie weet ben jij dan wel de perfecte kandidaat om te solliciteren op onze vacature senior salesmanager!

 

Buurkracht

Bij Buurkracht geloven we dat buren samen hun buurt mooier, beter en fijner kunnen maken. Buurkracht vindt initiatiefnemers, verbindt buurtbewoners en enthousiasmeert hen om in actie te komen. Dit doen we op allerlei relevante thema’s in de buurt zoals duurzaamheid, groen, mobiliteit en zorg. Met succes, want inmiddels hebben bijna 500 buurten door heel Nederland zich aangesloten en we willen groeien naar een organisatie die in heel Nederland buurkracht opwekt en versterkt.

Bij Buurkracht werken op dit moment rond de 40 mensen die regelmatig op ons kantoor (naast Utrecht CS, uitkijkend over de stad) te vinden zijn, maar ook de ruimte krijgen om vanuit huis te werken.

 

Onze aanpakken

Buurkracht heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen van diverse aanpakken op straat-, buurt- en wijkniveau. Voorheen zijn deze aanpakken vooral ontwikkeld en uitgevoerd in het verzorgingsgebied van netbeheerder Enexis, maar sinds de verzelfstandiging van Buurkracht in december 2019 zijn onze aanpakken bereikbaar voor buren in alle straten, buurten en wijken in heel Nederland.

 

Onze opdrachtgevers

Om de inwoners van Nederland te laten meedoen en buurkracht te laten ervaren zoeken wij gemeenten, waterschappen en provincies die onze opdrachtgever willen zijn. De waarde voor onze opdrachtgevers is dat wij mensen samen in actie laten komen. Wij begeleiden de bewoners van straten, buurten en wijken zodanig dat onze opdrachtgevers met concrete resultaten ondersteund worden. Met onze energie-aanpakken bijvoorbeeld, reduceren wij CO2 en wordt groene energie opgewekt.  Met onze Groen-aanpakken realiseren we oplossingen om hittestress en wateroverlast tegen te gaan. In essentie doen we dit met, voor en door buren!

 

De functie

Het team Verkoop binnen Buurkracht heeft het vinden van nieuwe opdrachtgevers als doelstelling. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, waterschappen en provincies waar we onze aanpakken onder de aandacht brengen en vragen om deze te financieren. De functie van senior salesmanager binnen het verkoopteam binnen Buurkracht is dynamisch, afwisselend, veeleisend, maar geeft voornamelijk erg veel energie! En dat komt door het volgende:

 • In je rol als senior salesmanager rapporteer je aan de directeur Buurten en Projecten en heb je een spilfunctie binnen Buurkracht. Je bent op de hoogte van zowel de ontwikkelingen bij onze (potentiële) opdrachtgevers als bij Buurtkracht zelf. Hierbij hoort ook het afstemmen met andere afdelingen over bijvoorbeeld het uitrollen van aanpakken, communicatie- en marketingcampagnes.
 • Je bent zelf actief met de verkoop van onze aanpakken bij mogelijk nieuwe opdrachtgevers. Daar aan tafel komen en een akkoord krijgen, zodat Buurkracht met bewoners aan het werk kan gaan is voor jou gesneden koek.
 • Samen met het verkoopteam denk je na over de verkoopstrategie richting nieuwe opdrachtgevers en om nieuwe aanpakken onder de aandacht te brengen.
 • Je bent samen met je team verantwoordelijk voor de voorbereiding, realisering en het uitvoeren van de verkoopplanning, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.
 • Je stijl van leidinggeven is coachend waarbij je stuurt op het behalen van resultaat en streeft naar het voorspelbaar maken van de verkoop.
 • Kortom; je geeft het goede voorbeeld, zorgt voor duidelijkheid, resultaten en een goede sfeer!

 

Wij zoeken

Iemand die het volgende meebrengt:

 • Aantoonbare kennis en ervaring met de verkoop van dienstverlening aan lokale overheden
 • Je bent in staat om regie te voeren bij verkooptrajecten bij complexe opdrachtgeversorganisaties, zoals de grote gemeenten
 • Iemand die de Buurkracht aanpakken kan verkopen, maar dat in balans weet te brengen met de unieke maatschappelijke positie die we hebben tussen bewoners en opdrachtgevers in.
 • Ervaring met het aansturen van een klein professioneel verkoopteam
 • Ervaring met CRM systemen en met het opstellen van verkooprapportages
 • Je bent een ervaren onderhandelaar

Onze ideale kandidaat beschikt over de volgende competenties:

 • Resultaatgerichtheid waardoor je zowel je eigen verkoopprocessen, maar ook die van het team samen tot resultaat brengt
 • Empathie omdat het goed begrijpen van onze opdrachtgevers belangrijk is en waarmee je ook goed begrijpt wat er in je team speelt
 • Bijzaken goed van hoofdzaken kunnen scheiden, omdat Buurkracht een dynamische organisatie is waar ontwikkelingen op alle gebieden de komende jaren hand in hand gaan
 • Verbinden, omdat de verkoop van onze aanpakken op bijna iedereen binnen Buurkracht van invloed is
 • We zoeken natuurlijk ook gewoon iemand die plezier uitstraalt en die over enige vorm van humor beschikt!

Voor wat betreft opleidingsniveau zoeken we iemand met minimaal een afgeronde HBO opleiding en die over een HBO/WO werk- en denkniveau beschikt. Affiniteit met duurzaamheid en/of aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid spreekt uiteraard in je voordeel.

 

Je werkomgeving

Je komt te werken met ambitieuze en bevlogen collega’s die met elkaar een geweldige collegiale sfeer hebben gecreëerd. Binnen Buurkracht vervult het verkoopteam een voortrekkersrol om onze grenzeloze ambitie in daadkracht om te zetten. Ons kantoor in Utrecht ligt centraal in Nederland en is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Utrecht zal ook de standplaats zijn voor deze functie.

 

Wij bieden

 • Een marktconform salaris
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een pensioenregeling
 • Leaseauto en laptop
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Wil je deel uitmaken van een organisatie die alle buren met elkaar verbindt? Die samen doen tot resultaat brengt? Kortom, een organisatie die Nederland van onderop echt in beweging brengt, duurzamer maakt en dus echt impact heeft? Neem dan uiterlijk 13 maart contact op en stuur een e-mail naar sollicitatie@buurkracht.nl.